Reacties uit de praktijk

Ada Vijfwinkel, ZZP incontinentieverpleegkundige

"Ouders waren zo enthousiast dat de halve school op Abena-producten is overgegaan."

Helma Borlijn, S&L Zorg

"Abena is niet gericht op meer producten verkopen, maar zij zorgen dat onze cliënten het juiste product gebruiken."

Gerda van Cronenburg, verpleegkundig specialist Vanboeijen

“Wij hebben nu minder incontinentieproducten nodig en hebben een goed hulpmiddel bij het kiezen van het juiste product.”

Diana van Ommen, afdelingshoofd Doelbeek bij Viattence

“Bij Abena kijken ze verder dan het product. Ze kijken ook naar het comfort van de cliënt.”

Albert de Graaff, manager facilitaire zaken en ICT bij Interzorg

“Uiteindelijk hebben we door de samenwerking met Abena een betere kwaliteit producten én zijn we goedkoper uit.”

Ingrid Rense, school- en continentieverpleegkundige bij Rijndam Revalidatiecentrum

“Als ik zelf niet weet welk product het beste is, kan ik altijd contact opnemen met de medewerkers van Abena.”

Caroline Major, verpleegkundige bij Orion Camphill en gastdocent bij een zorgopleiding gericht op de antroposofie

“Sinds we de maximaal ademende producten van Abena gebruiken, hebben onze cliënten minder huidproblemen"

Ada Vijfwinkel, ZZP incontinentieverpleegkundige

Ada Vijfwinkel is een enthousiaste en ervaren kinderverpleegkundige in de regio Rijnmond. Ze werkt bij de kinderen thuis of op locatie (bijv. school).
Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u Ada bereiken op 06 237 876 35 of via e-mail avijfwinkel@hetnet.nl

Helma Borlijn, S&L Zorg

Gerda van Cronenburg, verpleegkundig specialist Vanboeijen

Gerda van CronenburgGerda van Cronenburg, verpleegkundig specialist op de medische dienst van Ons Erf, onderdeel van Vanboeijen “Als verpleegkundig specialist geef ik advies over incontinentiemateriaal voor onze cliënten en ben ik de contactpersoon voor Abena.

Abena heeft een zeer ruim assortiment, levert snel, biedt goede service en bij problemen komt de productspecialist van Abena ‘aan huis’ om samen het probleem op te lossen. Ze denken goed mee over het juiste product voor iedere cliënt.” “Door de ademende producten van Abena zien we minder vochtletsel in de liezen. Enkele jaren geleden zijn alle producten van Abena uitgevoerd met een maximaal ademende folie. Het aantal mensen met vochtletsel daalde meteen.

Ik ben ook heel tevreden over de verzadigingsindicator. Je kunt meteen aflezen of het product aan vervanging toe is. Hierdoor heb je minder incontinentieproducten nodig en krijg je hulp bij het kiezen van het juiste product.”

“Vanboeijen werkt al sinds 1997 met Abena en nog steeds tot volle tevredenheid. Om de paar jaar zijn we verplicht om een productvergelijking uit te voeren. Abena komt steeds als beste uit deze testen. Wij hebben korte lijntjes met de medewerkers, er is veel direct contact. Dat werkt snel en efficiënt.”

 

Diana van Ommen, afdelingshoofd Doelbeek bij Viattence

Diana van Ommen“Abena heeft kwalitatief hoogwaardige producten. Die bevatten weinig plastic, waardoor incontinentieletsel gereduceerd wordt. Bij een cliënt met ernstig vochtletsel zijn de klachten verdwenen na het advies om de Abri-Let Super Airlaid te gebruiken. En sinds we de Verzorgend Wassen washandjes gebruiken, hebben onze cliënten minder last van huidirritaties en jeuk.”

“Een ander sterk punt van Abena is dat er direct actie wordt ondernomen als er problemen zijn. Voor sommige cliënten is het zeer moeilijk om een passend product te vinden. De Abena productspecialist kijkt dan met ons mee om het best mogelijke product in te zetten, zodat we iedereen goede incontinentiezorg kunnen bieden.” “Onze voornaamste reden om producten van Abena te gebruiken is de tevredenheid van de gebruikers en de verzorgenden.

Abena biedt niet alleen een goed product, maar zorgt ook voor scholing van onze medewerkers. Het goed aanleggen van de producten en de keuze voor het juiste product is belangrijk. Bij Abena kijken ze verder dan het product, ze kijken ook naar het comfort van de cliënt.”

Albert de Graaff, manager facilitaire zaken en ICT bij Interzorg

Albert de Graaff

“In 2006 hebben we bij onze vestiging in Anholt een productvergelijking uitgevoerd. Uitgangspunt was dat de toekomstige incontinentiematerialen de beste kwaliteit moesten hebben tegen de laagst mogelijke kosten. Abena bleek het beste aan onze wensen te kunnen voldoen. Inmiddels zijn alle negen locaties van Interzorg over op de incontinentieproducten van Abena.“

“De zorgverleners hebben aangegeven het liefste met deze producten te werken, en de cliënten hebben er profijt van qua gemak en hygiëne. Want dat is natuurlijk het belangrijkste. De producten van Abena dragen bij aan het herstel en het welbevinden van de gebruikers.”

“De sterke punten van Abena? Voor ons zijn dat op de eerste plaats de zeer goede contacten met de medewerkers. Elk kwartaal wordt de samenwerking beoordeeld. En eens per jaar hebben we een evaluatiegesprek, en worden de jaarplannen gemaakt. Inclusief scholing en instructies aan onze medewerkers. Als er tussentijds problemen of vragen zijn, pakken de mensen van Abena die meteen op. “Uiteindelijk hebben we door de samenwerking met Abena een betere kwaliteit producten én zijn we goedkoper uit. Maar ook vanuit milieuoogpunt is Abena een goede partner. In onze doelstellingen staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Door de producten van Abena te gebruiken leveren we een positieve bijdrage aan het milieu.”

Ingrid Rense, school- en continentieverpleegkundige bij Rijndam Revalidatiecentrum

Ingrid Rense“Als ik zelf niet weet welk product het beste is, kan ik altijd contact opnemen met de medewerkers van Abena.” Ingrid Rense, school- en continentieverpleegkundige bij Rijndam Revalidatiecentrum

“In mijn functie als continentieverpleegkundige adviseer ik ouders welk product ze het best kunnen gebruiken voor hun kind. Ik geef altijd proefpakketjes Abena producten mee. En als ik zelf niet weet welk product het beste is, kan ik contact opnemen met de medewerkers van Abena, zodat we toch een oplossing kunnen bieden.”

“Ik ben via via in contact gekomen met Abena. Ik was op zoek naar een babyluier met een bepaalde maat. De grootste reguliere babyluier paste niet, maar toen vond ik de Bambo 6. Die paste wel en had bovendien nog een grotere absorptiecapaciteit. Mij sprak de zachte, katoenachtige kwaliteit zeer aan. Die voorkomt huidirritaties.”

“Op de mytylschool waar ik vanuit het revalidatiecentrum ook werk, zitten veel kinderen met een beperking die last hebben van incontinentie. Vooral voor kinderen met sondevoeding maak ik vaak gebruik van de Abri-Let Super Airlaid, vanwege de extra absorptie die deze inlegger geeft in een Abri-Form slip of Bambo-luier.”

“Onlangs ging een van onze leerlingen naar een andere school. De moeder belde me op en vertelde dat ze geen Abena producten meer kreeg. Het meisje had last van huidproblemen. Ik heb toen de leverancier opgebeld en ervoor gezorgd dat het meisje weer Abena kreeg. Het probleem met de huid was meteen opgelost.”

Caroline Major, verpleegkundige bij Orion Camphill en gastdocent bij een zorgopleiding gericht op de antroposofie

Caroline Major“Mensen die 24 uur per dag incontinentiemateriaal moeten gebruiken, hebben een goed en comfortabel product nodig. Orion Camphill is 9 jaar geleden de producten van Abena gaan gebruiken. De zachte kwaliteit van de materialen gaf voor mij de doorslag. Sinds we de maximaal ademende producten van Abena gebruiken, hebben onze cliënten minder huidproblemen.”

“Vanuit de antroposofische gedachte zijn de natuurlijke materialen waaruit de producten zijn opgebouwd en het milieuvriendelijke aspect belangrijk. Daarnaast heeft Abena een geweldige productspecialist. Zij geeft goede adviezen over het gebruik en de aanleg van de producten.” Om de paar jaar kijken we naar een andere leverancier. Maar wij zijn zo tevreden, zowel vanuit het oogpunt van kwaliteit als kostenbeheersing, dat we bij wederom het contract met Abena hebben verlengd.

Ik kan iedereen de deze producten aanbevelen. Bij Orion Camphill kunnen we altijd rekenen op Abena. Er is een goede communicatie, goede bereikbaarheid en bovenal een goed product.”

Gratis Probeerverpakking

Vul de Advieswijzer in en vraag uw gratis probeerverpakking aan.

Probeerverpakking aanvragen

In het nieuws

Zorgverzekeraars stellen maximum aan vergoeding incontinentiematerialen.

Lees meer...

Reacties uit de praktijk

Lees en bekijk de reacties van zorgprofessionals.

Bekijk reacties

Persoonlijk Consult

Vragen? Neem contact op met onze Adviseur Incontinentiezorg.

Direct contact

Meest bekeken vragen

Producten