Hoeveel producten vergoedt de zorgverzekeraar?

Zorgverzekeraars hebben diverse profielen opgesteld waar gebruikers van incontinentiematerialen in passen. Er wordt een gericht gebruiksadvies opgesteld door te kijken naar urineverlies, medicatiehistorie, persoonlijke omstandigheden en huidig gebruik van incontinentiematerialen.

Om er zeker van te zijn dat een gebruiker in het juiste profiel wordt ingedeeld, is het belangrijk dat er een goed onderbouwde aanvraag wordt voorgeschreven door de (huis)arts of (continentie)verpleegkundige. Op basis van deze aanvraag worden door de leverancier (apotheek of medisch speciaalzaak) telefonisch nog enkele vragen gesteld aan de gebruiker. Aan de hand van het vastgestelde profiel van een gebruiker ontvangt de leverancier van de zorgverzekeraar een dagvergoeding. Het is daarom voor zowel de gebruiker als voor de leverancier van belang dat de gebruiker in het juiste profiel wordt ingedeeld.
Gebruik van incontinentiemateriaal valt onder de basisvergoeding. Deze hulpmiddelen worden - onder aftrek van het eigen risico - volledig vergoed.

Heeft u vragen over de diverse profielen of over de vergoeding van incontinentieproducten? Neem dan op met Abena, tel. 0485 343 444.

 
 

Download hier de handige Zorgadvieskaart met de zorgprofielen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis Probeerverpakking

Vul de Advieswijzer in en vraag uw gratis probeerverpakking aan.

Probeerverpakking aanvragen

In het nieuws

Zorgverzekeraars stellen maximum aan vergoeding incontinentiematerialen.

Lees meer...

Reacties uit de praktijk

Lees en bekijk de reacties van zorgprofessionals.

Bekijk reacties

Persoonlijk Consult

Vragen? Neem contact op met onze Adviseur Incontinentiezorg.

Direct contact

Meest bekeken vragen

Producten