Slim zorgen

Laat tijdrovende en onnodige zorghandelingen los en kies voor slimme alternatieven:

Uit het onderzoek staat op nummer 1:

Kies niet standaard voor wassen met water en zeep

Bedlegerige mensen, mensen met pijn, mensen met spasmen en contracturen of angstige en dementerende mensen vinden wassen met water en zeep vaak oncomfortabel en vermoeiend. Het draaien en tillen maakt deze intensieve zorghandeling fysiek belastend voor de cliënt én de zorgverlener.
Kies daarom voor Verzorgend Wassen van Abena: een uitstekend alternatief voor de traditionele manier van wassen. Veel comfortabeler voor de cliënt en optimaal arbeidsvriendelijk voor de zorgverlener. Het gebruik van water en zeep wordt vervangen door speciale, met lotion geïmpregneerde, pH-huidneutrale, voorverwarmde washandjes. Deze zijn beter voor de huid en zorgverleners besparen hiermee gemiddeld maar liefst tien minuten per wasbeurt!Geerien Boes
van Zorgcombinatie Noorderboog is enthousiast over Verzorgend Wassen met Abena: “Door het gebruik van de washandjes van Abena hebben we nu tijd over om leuke dingen met de cliënt te doen.”

Bekijk hier haar volledige reactie

Of kies voor producten met slimme oplossingen:

Gebruik producten met een urine-verzadigingsindicator


Duurzaam en efficiënt met incontinentiematerialen omgaan is van groot belang. Hoe dit te realiseren is? Dat is heel eenvoudig met de producten van Abena. Deze zijn namelijk voorzien van een handige urine-verzadigingsindicator. Met slechts één blik op deze indicator is duidelijk of het product vervangen dient te worden. Dit voorkomt dat het incontinentieproduct onnodig moet worden geopend om te zien of het verzadigd is en voorkomt verspilling. Het product hoeft pas vervangen te worden als het verzadigd is. 
Mocht de indicator niet voor 2/3 (verzadigd) verkleurd zijn, adviseren wij om een product met een lagere absorptie in te zetten.

Gerda van Cronenburg is tevreden over het gebruik van de
urine-verzadigingsindicator:

“Wij hebben nu minder incontinentieproducten nodig en hebben een handig hulpmiddel bij het kiezen van het juiste product.”

Lees hier haar volledige reactie
 

Gratis Probeerverpakking

Vul de Advieswijzer in en vraag uw gratis probeerverpakking aan.

Probeerverpakking aanvragen

In het nieuws

Zorgverzekeraars stellen maximum aan vergoeding incontinentiematerialen.

Lees meer...

Reacties uit de praktijk

Lees en bekijk de reacties van zorgprofessionals.

Bekijk reacties

Persoonlijk Consult

Vragen? Neem contact op met onze Adviseur Incontinentiezorg.

Direct contact

Meest bekeken vragen

Producten