Nitrile handschoenen

Beschermende onderzoekshandschoenen worden vervaardigd in drie verschillende materialen: nitril, vinyl en latex.

In vergelijking met vinyl en latex handschoenen bieden nitril handschoenen de beste bescherming tegen virussen, bacteriën, micro-organismes, chemicaliën en cytostatica. Nitril handschoenen worden vervaardigd uit acrylonitril en butadiene. De combinatie van deze twee grondstoffen zorgt voor optimaal draagcomfort en uitstekende bescherming.

Vinyl handschoenen daarentegen zijn vervaardigd uit met name pvc. Dit materiaal scheurt beduidend sneller. Bovendien reageert vinyl op lichaamstemperatuur en vocht waardoor er kleine poriën in de handschoen ontstaan en de beschermende werking verdwijnt.

 

Voor toepassing in de zorg is de nitril handschoen hét optimale product. Deze handschoen zit comfortabel, heeft een uitstekende tastgevoeligheid, scheurt niet en biedt de beste bescherming.

 

Alle nitril handschoenen van Abena zijn poedervrij, hebben een speciale microtextuur op de vingertoppen voor extra grip en zijn verkrijgbaar in een witte of blauwe uitvoering met normaal of lang manchet.

Abena nitril handschoenen voldoen aan de richtlijnen voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermmiddelen.

 

Voor meer informatie over handschoenen of het aanvragen van een gratis proefpakket, neem contact op met Khalid Elamri tel:  0485 - 34 34 44, e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 
   

Gratis Probeerverpakking

Vul de Advieswijzer in en vraag uw gratis probeerverpakking aan.

Probeerverpakking aanvragen

In het nieuws

Zorgverzekeraars stellen maximum aan vergoeding incontinentiematerialen.

Lees meer...

Reacties uit de praktijk

Lees en bekijk de reacties van zorgprofessionals.

Bekijk reacties

Persoonlijk Consult

Vragen? Neem contact op met onze Adviseur Incontinentiezorg.

Direct contact

Meest bekeken vragen

Producten