Disposable droge washandjes

Jeannette Voorhuis is teamleider Linnendienst Bouwhuis en Losserhof van de Twentse Zorgcentra. Ze is bijzonder enthousiast over het gebruik van disposable droge washandjes:

“Onze linnendienst geeft per week 40.000 textiele washandjes uit. Washandjes zijn natuurlijk nodig voor het wassen, maar de praktijk wijst uit dat de meeste washandjes worden gebruikt bij het verschonen. De sterk vervuilde washandjes worden vervolgens vaak weggegooid. Het deel dat wel in de was terechtkomt, wordt ondanks het zware wasproces niet (echt) goed schoon waardoor de hygiëne bij het wassen van cliënten in het geding komt.

‘Dit kan anders’, dachten wij en we zijn gestart met een pilot waarbij het verhogen van de hygiëne en het besparen van kosten de uitgangspunten vormden. De groepen werd gevraagd  onderscheid te maken tussen wassen en verschonen. Voor wassen worden de textiele  washandjes gebruikt en voor het verschonen wegwerpwashandjes.

Begin 2014 zijn we gestart met de wegwerpwashandjes van Abena bij een vijftiental groepen. De ervaringen liepen uiteen van ‘heel tevreden’ tot ‘zeer ontevreden’. Groepen moesten wennen aan een ander gebruik. De overgang van textiele washandjes naar wegwerpwashandjes was soms best groot.

Wij zijn in dit traject begeleid door Abena, onze leverancier en adviseur op het gebied van incontinentiemateriaal. Tijdens de inservice rondes met Abena bleek vaak dat onvoldoende duidelijk was op welke wijze de producten gebruikt moeten worden. In nauwe samenwerking met Abena heeft de linnendienst voorlichting gegeven over het gebruik van wegwerpwashandjes in de vorm van workshops, maar ook op individuele groepen.

Door de voorlichting is meer kennis en begrip ontstaan en zijn de mogelijkheden van wegwerp-washandjes beter in beeld gebracht bij de gebruiker. Inmiddels zijn al veel groepen overstag en zeer tevreden! Inmiddels maken 63 groepen gebruik van de wegwerpwashandjes van Abena.”

 
   

Gratis Probeerverpakking

Vul de Advieswijzer in en vraag uw gratis probeerverpakking aan.

Probeerverpakking aanvragen

In het nieuws

Zorgverzekeraars stellen maximum aan vergoeding incontinentiematerialen.

Lees meer...

Reacties uit de praktijk

Lees en bekijk de reacties van zorgprofessionals.

Bekijk reacties

Persoonlijk Consult

Vragen? Neem contact op met onze Adviseur Incontinentiezorg.

Direct contact

Meest bekeken vragen

Producten